Published on 21 ianuarie 2018 by Soulwise

Salutare dragi prieteni si bine v-am regasit pe techview.ro la primul clip a anului 2018.

In episodul de astazi as vrea sa treceti impreuna cu mine prin ultimul calculator pe care l-am ansamblat anul trecut, un sistem performant care a cuprins printre altele un procesor AMD Octa Core Ryzen R7 1700 cu 16 fire de executie, placa de baza ASUS ROG Crosshair VI Extreme, o placa video ASUS Poseidon GTX 1080 Ti si ultima, insa nu cea de pe urma, o carcasa frumoasa, simpla si foarte solida cu un sistem de racire extrem de bine pus la punct denumita IN WIN 101.

Alaturi de componentele de mai sus au mai participat si 6 ventilatoare de top din oferta In Win adica doua seturi de sisteme complete de racire si iluminare AURORA, urmate mai apoi la a doua revizie a sistemului pricinuita de disponibilitatea unor noi ventilatoare denumite In WIN Polaris.

Pentru inceput doresc sa multumesc prietenilor nostri de la In Win si ASUS Romania pentru ca ne-au pus la dispozitie aceste componente necesare acestui build iar pe voi va invit sa trecem mai departe la vizionarea filmului asamblarii acestui sistem.

Carcasa este realizata in maniera obisnuita In Win, dintr-un otel foarte solid care multumita felului in care carcasa este construita da impresia unui monolit metalic.

Si de aceasta data sursa sistemului este pozitionata sus, in spatele unui panou metalic care ascunde si o mare parte din cabluri, tot acolo afandu-se un spatiu numai bun pentru plasarea controllerelor de iluminare sau a controllerelor de ventilatoare.

Imediat langa lacasul sursei, se afla spatiul pentru cele doua Hdd-uri de 3,5 inchi ce pot fi gazduite de aceasta carcasa, suplimentate in spatele tavii placii de baza de inca doua pozitii destinate montarii a doua SSD-uri normale de 2,5 inchi.

Carcasa IN WIN 101 este suficient de lata pentru a gazdui fara probleme unul dintre cele mai mari coolere de procesor pe aer disponibile pe piata, adica Noctua NH D15 dual tower si suficient de adanca cat sa permita plasarea la interior a uneia dintre cele mai groase si lungi placi video disponibile la aceasta ora, adica un ASUS Poseidon GTX 1080 Ti, avand spatiu mai mult decat suficient pentru plasarea a suficiente venti/latoare pentru racirea tuturor acestor componente.

Astfel, in spate in apropierea cooler-ului de procesor este disponibil un spatiu dedicat unui ventilator de carcasa de 120 mm, in lateral langa placa de baza sunt disponibile pe un element detasabil inca doua astfel de lacase in timp ce admisia aerului rece din afara carcasei se face prin podea, urmarind tendinta naturala de ridicare a aerului cald odata cu prezenta unui lacas de 3 ventilatoare de 120 mm care imping in primul rand aer rece catre zona placii video si de acolo, mai departe catre restul sistemului, de evacuare ocupandu-se restul ventilatoarelor enumerate pana acum.

O carcasa simpla, cu un design curat, cu care se lucreaza usor si care a suferit unele revizii as zice eu importante pentru a se putea construi si mai bine si mai repede in ea fata de modele anterioare, mai scumpe asa cum este de exemplu In Win 303 care ramane totusi preferata mea datorita esteticii deosebite cu ventilatoarele acelea verticale in partea de sus, dar sa revenim.

Fata de 303 am observat trei destul de semnificative schimbari vizibile doar atunci cand te apuci sa instalezi propriu zis in aceste carcase sisteme as zice eu destul de puternice iar acestea sunt:

  • Un mai bun grad de modularitate gandit in asa fel incat piesele care nu sunt necesare la o adica sa poata fi inlaturate pentru o estetica as zice eu cat mai minimalista si simpla, adica… daca nu ai nevoie de tavitele pentru HDD-uri acestea pot fi date la o parte foarte usor, la fel fiind valabil si pentru elementul carcasei asezat langa tava placii de baza care poate integra la nevoie doua ventilatoare de evacuare. Nu montezi acolo nici un ventilator, foarte bine, il poti da si pe acesta la o parte si totul devine cat se poate de simplu si curat dpdv estetic.
  • A doua schimbare este cea care este si cea mai invizibila la o prima vedere. Nu stiu cati dintre voi stiti din review-ul In-Win 303 ca picioarele acelei carcase trebuiesc demontate complet pentru a monta toate cele trei ventilatoare de admisie in podea. Daca nu stiti , va spun eu. Pasul nu este dificil insa poate fi considerat un inconvenient pentru altii. Ei bine la 101, picioarele carcasei au acum gauri ovale situate exact in dreptul lacasurilor unde trebuiesc insurubate ventilatoarele de carcasa, doar introduci surubelnita, invarti de cateva ori si ai teminat, nu mai este nevoie sa dai la o parte si picioarele carcasei, lucrezi prin ele…la propriu. Frumos din partea lor ca s-au gandit si la acest aspect.
  • A treia schimbare usor de ratat la o prima vedere insa consider eu foarte utila, este inlocuirea mecanismului de deblocare a panoului lateral din sticla de la unul bazat pe buton si elemente actionate mecanic la modelul 303 prin doi push pini care prind panoul lateral de carcasa la modelul 101. Noua metoda de prindere o consider a fi mai sigura si mai simpla dpdv mecanic decat vechea metoda insa asta este parerea mea.

Asamblarea sistemului pe care il vedeti pe ecranele voastre mi-a luat nu mai mult de o ora de la cap pana la coada in prima sa varianta gratie spatiului amplu disponibil in carcasa chiar daca ai de asamblat in ea componente de mari dimensiuni, iar primul set de vantilatoare despre care va spuneam adica cele InWin Aurora au fost o adevarata placere de insiruit prin carcasa, conectat si pus la punct si mai ales de utilizat.

Aici se incheie prima parte a istoriei acestui sistem pentru ca … m-am gandit la data finalizarii sistemului ca …

Voi deja ati avut ocazia sa vedeti seturile de ventilatoare In Win Aurora in review-ul carcasei In Win 301, modelul ITX prezentat cu cateva luni in urma tot pe acest canal asa ca mi-am zis ca ar fi ok daca as mai astepta pana cand devin disponibile si celelalte ventilatoare In Win pentru a vi le putea prezenta si pe acestea, asa ca dragilor cred ca pentru prima oara in Romania aveti ocazia de a vedea la noi in actiune noile ventilatoare RGB In Win Polaris, un set de ventilatoare silentioase, solide si nu in ultimul rand compatibile cu sistemul de iluminare AURA RGB al ASUS.

Practic cele 6 ventilatoare Polaris integrate in acest build au fost conectate in serie intre ele si apoi la placa de baza utilizand un singur conector de 4 pini la unul dintre porturile de ventilatoare a placii de baza si un singur conector de 4 pini RGB la portul destinat atasarii la placa de baza a unei fasii de LED-uri.

Metoda asta de conexiune, ofera doua principale avantaje in configuratia de fata, adica:

  • Elimina multitudinea de fire necesare a fi conectate la placa de baza as acum ar fi necesar altfel in cazul cazul ventilatoarelor clasice catre trebuiesc conectate una cate una la porturile placii de baza, atat ventilatoarele AURORA cat si cele prezente acum in sistem, cele Polaris legandu-se in serie intre ele si de abea apoi la placa de baza utilizand doar unul sau doua fire pentru toate cele 6 ventilatoare utilizate in sistem.
  • Al doilea mare avantaj, sunt foarte usor de controlat atat din punct de vedere al turatiei cat si a culorii emise de LED-urile onboard prin aplicatiile deja prezente in pachetul software al placii de baza ASUS ROG Crosshair VI Extreme utilizate, si nu numai cu ea ci si cu o serie intreaga de alte placi de baza dedicate gaming-ului de la ASUS si cred ca si de la alte branduri insa nu poty sa fiu absolut sigur de acest lucru.

Per total, asa cum ma asteptam, performanta sistemului gazduit in aceasta carcasa a fost si este inca pentru ca inca este utilizat, foarte buna, sistemul fiind folosit in mare parte in scopul editarii video si gaming-ului.

Gratie multitudinii de ventilatoare silentioase si nu in ultimul rand placute din punct de vedere estetic dar si a admisiei si evacuarii eficiente a aerului cald din carcasa IN WIN 101, sistemul ruleaza intotdeauna la potentialul sau maxim iar eu unul nu pot decat sa recomand cu cea mai mare placere carcasa In Win 101 ca una dintre cele mai minimaliste, placute si usor de lucrat carcase pe care am avut ocazia sa pun mana in ultima perioada.

Astfel, ca toate carcasele In Win pe care am avut ocazia sa le testez pana acum si care fac zic eu parte cam din aceeasi gama, cea entry-level a In Win, si IN WIN 101 primeste premiul Platinum al TechVIew.ro si recomandarea editorului.

 

Categorie Tag

nu sunt comentarii

Adauga un comentariu

Email-ul nu va fi facut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.