Published on 14 iulie 2017 by Soulwise

Probabil ca, daca urmariti acest canal de mult timp stiti ca in urma review-ului la carcasa In Win 303 pe care il puteti vizualiza pe canalul nostru am luat decizia de a gazdui sistemul meu principal in ea pentru ca.. estetica placuta si pentru ca… functionalitate si mai ales un flux de aer foarte bun.

Asa ca , odata cu aparitia modelului de mai mici dimensiuni In Win 301 realizat pentryu a gazdui sisteme bazate pe placi de baza de format mATX si mITX nu puteam sa nu ma intreb daca este la fel de bine asezata ca si sora sa mai mare, 303-ul despre care va spuneam ca o datin asa ca mi-am facut curaj, i-am contactat pe cei de la In Win si i-am rugat daca pot sa imi trimita un sample pentru a face un build in aceasta carcasa si pentru a ma putea edifica asupra calitatilor sale si asupra variatiunilor care au aparut ca urmare a micsorarii acestui design.

Bine, trebuie sa marturisesc ca pentru mine panourile laterale panoramice ale 303-ului ai ale In Win 301 sunt unele dintre cele mai mare slabiciuni ale mele si unele dintre motivele principale pentru care, apreciez atat de mult in ultima perioada design-ul acestui brand.

Cei de la In-Win au fost foarte receptivi si amabili ca de obicei, au trimis carcasa pe care o vedeti astazi si despre care osa va povestesc putin in cele ce urmeaza, impreuna cu un kit de pre-productie al unui set de ventilatoare a caror aparitie o astept de aproximativ doi ani, adica In Win Aurora.

Aceste ventilatoare cu o performanta foarte buna , cu airflow si presiune mare dar si cu LED-uri adresabile separat ceea ce ma interesa pe mine cei mai mult. Sunt niste ventilatoare deosebite ce trebuiesc amintite si sustinute de catre noi cei care putem sa le obtinem pentru a incuraja aparitia lor pe scara larga ca alternativa mai mult decat excelenta la cele scoase pe piata de marii producatori, poate vreun furnizor din Romania ia aminte si aduce gama de produse In win in intregime si la noi. Despre ele, adica despre kit-ul de ventilatoare si in acelasi timp de iluminare In Win Aurora, o sa va spun cate ceva, undeva la finalul acestui episod.

Bun, dar sa o luam de la inceput cu build-ul, al carui rezumat video il veti vedea pe repede inainte in minutele ce urmeaza dupa care ne intoarcem cu observatiile pe care le-am strans in urma asamblarii.

In primul rand calitatea materialelor si a asamblarii pentru In Win 301 a ramas identica cu cea de pe 303. Carcasa este realizata din acelasi otel de foarte buna calitate, deosebit de rigid si indoit in asa fel incat carcasa pare a avea o structura monobloc.

Nu mai avem in partea de sus o orientare verticala a ventilatoarelor de evacuare, semnatura specifica a carcasei In-Win 303, respectiva sectiune fiind ocupata din pricina micsorarii design-ului de lacasul sursei si de un bracket pentru unitatile de stocare ce recomand a fi scos prin desurubare atunci cand i se ataseaza un Hdd si/sau un SSD pentru ca se poate lucra mai bine cu el in felul acesta.

Aveti loc pe respectivul bracket de doua unitati de stocare de 2,5 inchi in partea de jos a acestuia iar in singura tavita modulara inclusa se poate monta fie un Ssd de 2,5 inchi, fie un HDD de 3,5 inchi. Eu am umplut pentru acest build intregul suport alegand sa merg pe un HDD de 3,5 inchi, pe un SSD de 2,5 inchi in timp ce, in al doilea slot dedicat ssd-urilor am instalat controller-ul sistemului de ventilatoare si de iluminare, acesta avand aceleasi dimensiuni generale ca si cele ale unui SSD.

Asamblarea generala a mers foarte bine, suruburile si cablurile au cazut repede la locul lor si chiar daca am ales sa am unele cabluri vizibile in In Win 301 nu ma pot plange despre felul in care este gandita pentru ca in functie de experienta si de componentele alese se pot face build-uri foarte frumoase si foarte bine ordonate in aceasta carcasa.

Ca si componente principale ale PC-ului am ales sa merg pe o placa de baza Micro ITX ASUS B150I Aura, 8 GB de memorie RAM DDR 4 la 3000 Mhz de la Kingston, un SSD de 120 GB Hyper X Fury, un Mai vechi HDD Western Digital de 640 GB si o placa Video ASUS GTX 1050 Ti Evolution.

Sursa este una OEM de foarte buna calitate fabricata tot de catre In Win, ce a sosit odata cu carcasa cu o capacitate de 500 w si certificare 80+ Bronze iar ventilatoarele utilizate au fost cele din kit-ul In-Win Aurora. De evacuarea aerului cald acolo unde este cazul se ocupa partial sursa si partial cooler-ul pe apa Dynatron de 120 mm montat pe procesor-ul Intel Core I5 6600 K care, gratie modului in care este gandita carcasa dar si a solutiei de racire performante ajunge in cel mai aspru test de stress la 70 de grade celsius, asta la frecventa maxima de boost de 3,9 GHZ.

Am avut de luptat foarte putin cu In Win 301 ambele incurcaturi de care m-am lovit fiind cauzate de lipsa mea de experienta cu acest model si de asezarea elementelor sistemului de racire, adica a radiatorului pentru cooler-ul de procesor si de cele doua ventilatoare in-win Aurora care au foarte importanta sarcina de a aduce aer rece din afara sistemului pentru a raci componentele.

Initial, din dorinta de a aduce ventilatoarele in centrul atentiei le-am atasat la bracket-ul detasabil ce este atasat din fabrica la interiorul In Win 301 si care poate gazdui dupa caz fie un radiator de 240 de mm fie doua ventilatoare de 120 mm pentru racirea diferitelor componente ale sistemului.

Aceasta asezare m-a lasat cu doua incoveniente pe care le-am rezolvat dupa inca o saptamana. Primul inconvenient a fost acela ca, odata asezate ventilatoarele pe acel bracket sau element de sustinere accesul acelor ventilatoare la atmosfera exterioara carcasei este limitata prin plasarea lor, desi teoretic se afla in apropierea unor perforatii ce permit schimbul de aer cu exteriorul carcasei iar eu doream accesul imediat al ventilatoarelor de admisie la sursa externa de aer.

Al doilea inconvenient…. este legat de prezenta a doua fasii de LED-uri care au venit in set odata cu ventilatoarele pe care nu prea mai aveam cum sa le pun in valoare datorita locurilor limitate de asezare in carcasa, de suprapunerea acerstora cu lacasuriule in care erau asezate ventilatoarelor si datorita luminozitatii mai mari a ventilatoarelor In Win Aurora deja asezata in locatia centrala….

Asa ca, am luat decizia de a muta ventilatoarele in podeaua carcasei In Win 301, ambele aducand aer proaspat direct in placa video si mai departe spre procesor, apoi decizia de a scoate total bracket-ul de sustinere pentru ventilatoare sau un radiator de 240 mm pentru ca nu mai era utilizat iar estetica si simplitatea carcasei este mai buna fara acest bracket care oricum nu mai era utilizat iar cele doua fasii de led-uri de 30 de cm le-am lipit cu dublu adeziv pe partea interioara a panoului frontal al In Win 301 aflata de obicei in spatele bracket-ului ceea ce inseamna ca acum isi fac treaba cu mult mai bine si sunt ascunse privirii directe deci nu deranjeaza cu nimic.

Cred ca rezultatul are o estetica placuta si o functionalitate mai ridicata decat prime versiune de asezare a ventilatoarelor si a sistemului de iluminare iar carcasa are linii foarte curate, contemporane cu panou de sticla lateral ce arata in opinia mea mea demential si pune in valoare atat munca celui ce a asamblat sistemul cat si componentele in sine.

Sistemul rezultat este foarte performant pentru nivelul sau, rapid si mai ales extrem de bune racit gratie carcasei ce cu putina imaginatie, experienta si pasiune ofera suficient loc chiar si pentru setup-uri de racire pe apa customizate asa cum am avut ocazia sa vad in cateva ocazii pe internet.

Ventilatoarele In Win Aurora au led-uri adresabile RGB ceea ce inseamna ca, intensitatea iluminarii si diferitele efecte pot fi reglate dupa bunul plac insa capacitatile lor nu se opresc aici ci continua cu un airflow foarte bun si nu in ultimul rand cu o presiune ridicata de care sunt capabile ceea ce inseamna ca, pot fi montate foarte bine chiar si pe radiatoare ale sistemelor de racire pe apa.

Asa cum spuneam, versiunea primita de mine nu este finala inwin preferand sa le tina inca in atentia echipei proprii de ingineri pentru a fi perfectionate desi dupa mine sunt perfecte, au LED-uri, efectele disponibile pentru aceste Led-uri sunt mai mult decat suficiente, pot fi interconectate pentru un setup cat mai curat si eliminarea cablurilor individuale pentru fiecare ventialtor, au un regim destul de larg de turatie, presiune buna si daca alegetri sa mergeti pe o racire simpla pe aer asa cum imi este mie de obicei mai mult decat suficienta, au un airflow mai mult decat bun, cu siguranta suficient pentru IN Win-ul 303 sau In Win 301.

Carcasa In Win 301 este un candidat excelent pentru build-uri normale cat si pe cele cu racire pe apa asa cum se poate vedea deja pe plan international cat si un candidat mai mult decat bun pentru cei ce planifica sa o modeze fiind practic ca o panza alba in fata pictorului in acest domeniu, chiar eu unul planificand sa o gauresc si sa montz chiar pe panoul frontal ventilatoarele principale de racire ale sistemului insa timpul limitat mi-a stat si de data aceasta impotriva.

In orice caz, din nou, GOOD JOB INWIN. Produsul este unul simplu, cu un design curat, solid din toate punctele de vedere de la finisare la functionalitate si este pregatit sa isi faca treaba foarte bine cu siguranta in peste 99,9 % din situatii.

In Win 301 primeste din partea TechVIew.ro premiul Platinum, si Recomandarea Noastra pe care o oferim fara nici o rezervare iar aceleasi premii le-ar fi primit si KIT-ul hibrid de ventilatoare si fasii de LED-uri RGB IN Win Aurora daca ar fi fost disponibile oficial pentru end useri oriunde in lume insa cum sunt momentan inca indisponibile nu pot primi nici un premiu, ba mai mult, cred ca vor sosi intr-o forma finala diferita fata de ce am avut ocazia sa va arat astazi aici asa ca astept sa primesc poate si versiunea finala a acestor ventilatoare si de abea dupa aceea vom vedea sper mai multe despre ele.

 

Categorie Tag

nu sunt comentarii

Adauga un comentariu

Email-ul nu va fi facut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.