Published on 13 iunie 2018 by Soulwise

De trei saptamani incoace Acer a avut suficienta incredere in mine incat sa imi dea voie sa ma joc cu unul dintre cele mai noi si mai premium ultrabook-uri produse de ei, modelul fiind Acer Swift 7. Despre el vom povesti cate putin in cele ce urmeaza.

Pentru ca este ultrabook si pentru ca este extrem de subtire trebuie spus inca de la inceput ca Acer Swift 7 ofera o adevarata experienta tactila atunci cand este tinut in mana la cei aproximativ 9 mm ai sai si carcasa de aluminiu neagra, simpla si eleganta intrerupta de doua balamale care tin pe loc monitorul ultrabook-ului nostru care se rabateaza pana la 180 de grade pozitie in care, din profil, ultrabook-ul aproape ca dispare din vedere.

Acum, nu stiu cat de bine se vede in clip monitorul laptop-ului insa va asigur ca este poate unul dintre cele mai bune display-uri pe care le-am vazut pana acumn la un ultrabook.

Culorile sunt vii desi nu ajung sa violeze retina ca ecranele OLED iar unghiul de vizualizare este excelent, aproape indiferent de unghiul in care este vizualizat.

Atunci cand te uiti pentru prima data la un Acer Swift7 iti vine in minte experienta tactila slaba a tastelor unui mac book de 12 inchi care este dupa mine oribila si lipsita de orice precizie sau feedback insa cum din fericire nu toate tastaturile sunt egale atunci cand vine vorba de ultrabook-uri, Acer stie cum sa dezvolte o tastatura de calitate chiar si pentru genul acesta de laptop-uri ultrasubtiri.

Se poate spune astfel ca distanta de actionare si feedback-ul tastaturii de pe Acer Swift 7 sunt excelente, avand un caracter saltaret parca care cu siguranta pe mine m-au ajutat foarte mult in perioada in care am avut ocazia sa testez acest laptop si chiar la scrierea acestui material inclusiv avand in vedere excelenta iluminare inclusa a tastaturii .

Subtire, aratos, cu ecran si tastatura bune, dar cum stam cu performanta?

Acer promite nici mai mult nici mai putin decat 10 ore de durata de viata a bateriei care se traduc in practica in aproape 7 ore si jumatate de utilizare mixta in cazul meu cu cateva cateva scurte pauze, (trebuie sa recunosc) test ce a inclus ceva browsing pe net, vizualizare de clipuri youtube cu te miri ce albine si curcubee pentru a vedea mai bine calitatile ecranului, redactarea acestui material si alte cateva chestii la care poti utiliza un astfel de ultraportabil.

NU stiu despre voi dar durata de viata a bateriei mie mi se pare excelenta pentru un laptop mai subtire decat telefonul meu…

In timpul pe care l-am avut la dispozitie cu Acer Swift 7 totul a mers pur si simplu asa cum ii sta bine oricarui ultrabook bine crescut ,repede si fluid.

Ultrabook-ul nu s-a blocat, nu s-a incins excesiv, nu a tusit chiar daca fie vorba intre noi jucaria de astazi nu a fost nimic mai mult decat un sample proaspat de review ( iar pentru asta tin sa multumesc foarte mult reprezentantului Acer care mi l-a incredintat), ceea ce ma face sa cred ca experienta cu exemplarele destinate comercializarii va fi, daca este posibil una si mai buna.

Am ramas placut surprins de ce poate un astfel de laptop subtire cat un smartphone in scenarii de utilizare normale iar aici trebuie spus m-a ajutat la comparatie si ultrabook-ul meu cu o configuratie asemanatoare care dateaza de pe vremea cand windows-ul 8 era in floare desi freccventa de baza a procesorului sau este pe jumatatea celei de pe Acer Swift 7, deci, va dati seama ca, prin comparatie jucaria de azi se descurca cu mult mai bine.

Nu m-a interesat foarte mult performanta bruta a ultrabook-ului pentru ca din experienta va spun ca un astfel de aparat nu este facut sa fie extrem de performant ci mai degraba sa fie utilizat cu usurinta si sa serveasca cat mai bine utilizatorul in insarcinarile sale de zi cu zi oriunde s-ar afla acesta iar aici mobilitatea este factorul cel mai important si cred ca si motivul pentru care ACER au ales pentru Swift 7 un procesor cu un TDP de sub 5W…dar pentru aceia care isi doresc neeaparat cifre si teste urmatoarea sectiune le este dedicata asa ca haideti sa aruncam o privire si peste cele cateva teste.

Acer Swift 7 este un ultrabook foarte silentios, practic nu scoate nici un sunet desi intre noi fie vorba pe vremea asta calduroasa din ultimele zile a devenit destul de cald sub solicitarile la care l-am supus odata cu suita de benchmark-uri.

Intr-un mediu normal, asezat pe un birou undeva nu ma astept sa devina foarte cald atat timp cat este utilizat la adevarata sa capacitate si conform scopului pentru care a fost creeat.

Ziceam ca nu scoate nici un sunet si asta se datoreaza lipsei unui ventilator de racire al procesorului, Core I7-le 7Y75 integrat avand un TDP de doar 4,5 wati care pot fi disipati foarte usor prin carcasa metalica a ultrabook-ului nostru.

Si nu, contrar a ceea ce ati putea crede nu este un ultrabook sau laptop incet dupa care trebuie sa astepti pana duce o insarcinare la bun sfarsit. Procesorul este suficient de puternic pentru a decoda chiar si clipuri video 4k, pentru a edita fotografii in photoshop, pentru a face surfing pe internet si alte astfel de task-uri zilnice deci suficient de puternic pentru a satisface nevoile majoritatii dintre noi, iar asta o spun din experienta bazandu-ma pe lunga perioada pe care am petrecut-o cu o configuratie foarte asemanatoare a carei procesor de abea atinge viteza de baza de 800 Mhz cu boost la 2 GHZ.

Pe langa acesta Core I7-le 7Y75 cu ai sai 1,3 GHZ frecventa de baz asi boost pana la 3,6 GHZ beneficiaza de un boost semnificativ de performanta.

Pentru a ne da seama de performantele sale relative dincolo de cifrele sintetice de mai devreme trebuie sa nu uitam ca procesorul inclus in Acer Swift 7 este ajutat de 8 GB de RAM, suficienti pentru tot ce are de facut un astfel de ultrabook, un SSD foarte rapid de 256 GB, o solutie profesionala Intel daca vine vorba despre placa de retea wireless, un ecran foarte bun, colorat si luminos cu rezolutie Full HD care mi se pare alegerea potrivita la dimensiunea de 14 inchi al acestui laptop.

Pachetul de accesorii standard include un adaptor de incarcare de la retea minuscul si usor terminat intr-un port USB tip C, un dongle de la usb tip C la USB normal, HDMI si inca un port USB Tip C, o husa si nu in ultimul rand iar asta o pastram pentru la final, este inclus in laptop un modem 4G care poate transforma Acer Swift 7 in ultrabook-ul ideal pentru cei care calatoresc foarte mult in interes de serviciu sau in alte scopuri.

Sigur, nu cred ca Acer Swift 7 va fi un produs ieftin, se vede din finisare si din aceesoriile standard insa ca orice produs dedicat mediului business si celor care, in mediul respectiv au nevoie de ultraportabilitate, legatura la intenet permanenta fara prea multe batai de cap, de o masinarie subtire care pur si simplu merge pentru ceea ce au nevoie, nu cred ca pretul va fi o problema chiar atat de mare pentru un corporatist cu functie ceva mai ridicata.

Este un produs de nisa fara indoiala insa unul extrem de bine realizat iar asta imi spune ca Acer au inginerii si know how-ul sa ne surprinda si mai placut in viitor cu alte produse iar eu unul de abea astept sa vad ce vor mai scoate pe piata.

Categorie Tag

nu sunt comentarii

Adauga un comentariu

Email-ul nu va fi facut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.