Published on 18 iunie 2015 by Soulwise

Dupa cum bine stiti, daca sunteti pasionat de IT in ultimele saptamani zvonuri si asa zisele scrugeri de informatii ba chiar si conferinte de presa au tot avut loc cam pe toata scena internationala in pregatirea lansarii noilor placi video AMD. Printre cei care s-au aflat in prima linie, ne-am aflati si noi cei de la TechView.ro care de abea am asteptat sa punem mana pe un reprezentant al noii generatii de placi video pentru a o testa.

Sansa de a ne realiza dorinta a venit in persoana primei placi din seria 300 a AMD pe care am reusit sa punem mana gratie prietenilor nostri de la ASUS Romania, nici mai mult, nici mai putin decat varianta cu racire Strix a AMD R7 370, varianta cu overclock din fabrica si 4 GB de memorie, o versiune deci de absolut top care ne va permite sa stoarcem fiecare picatura de performanta din cipul grafic al placii atunci cand va veni vremea testelor.

Dar, sa nu sarim prea mult inainte si sa spunem intai cate ceva despre tehnologia implementata de ASUS la nivelul Cooler-ului. Pentru cei care nu stiu, STRIX nu este doa run nume al unei linii de produse din oferta ASUS ci mai degraba o denumire care desemneaza in cazul placilor video si o tehnologie de racire hibrida implementata incepand cu jumatatea anului trecut de ASUS.

Astfel cooler-ul STRIX a placilor video ASUS, indiferent de placa video la care sunt atasate inseamna un radiator sanatos, tevi de transfer al caldurii de mari dimensiuni si mai ales ventilatoare destul de agresive dar in acelasi timp silentioase care nu incep sa intre in functiune, cel putin la placa video prezenta decat atunci cand aceasta atinge pragul de 65 de grade, urcand usor in turatie atunci cand este absolut necesar pana cand un balans bun intre racire si silentiozitate este atins.

Am testat silentiozitatea si capacitatea de racire a noului cooler ASUS Strix, revizuit anul acesta cu noi profile ale =celor doua ventilatoare in obisnuitul software Furmark care a fost capabil ca in mai putin de 10 minute sa urce in testul sau de stress maxim temperatura placii video pana la 75 de gradfe acolo unde, sistemul de racire s-a mentiunut sub limita audibilului racind in acelasi timp foarte bine radiatorul supradimensionat al placii.

Pentru cei carora li se pare ca temperatura atinsa de placa video in timpul testarii este una mare, le pot spune ca aceasta a fost obtinuta utilizand setarea de overclock a utilitarului GPU Tweak 2 pus la dispozitie tot de catre ASUS iar curba de incarcare a ventilatoarelor placii este cel mai probabil setata pentru a oferi un bun balans intre silentiozitate si puterea de racire necesara pentru a tine in limite de maxima siguranta procesorul si memoriile placii.

Pentru cei care doresc, se poate prelua controlul direct al cooler-ului placii prin intermediula diverse softuri si se pot scadea sau creste dupa pofta inimii numarul de turatii pentru obtinerea a diverse rezultate.

Dar, destul despre sistemul de racire, haideti sa vedem cate ceva despre placa video, despre tehnologia care la baza AMD R7 370.

Radeon R7 370 este o placa grafica construita pe procesul de 28 de nanometri si este bazata pe procesorul grafic Trinidad, placa suportand DirectX 12.0. Procesorul grafic Trinidad are o suprafata de 212 mm2, 2800 milioane tranzistori si 1280 shadere, 80 unitati de mapare a texturilor si 32 ROP-uri, toate acestea fiind alimentate de doar 110W la incarcare maxima, motiv pentru care AMD a introdus in design doar un singur port de alimentare suplimentara de 6 pini ceea ce face placa compatibila cu majoritatea surselor aflate in mod curent in PC-uri.

In design-ul standard, AMD a gandit placa cu doar 2 GB de RAM onboard insa varianta ASUS testata de noi astazi ofera 4 GB DDR 5 care sunt legati de restul ssitemului printr-o conexiune PCI Express 3.0 si un BUS de memorie de 256 biti, specificatii care cel putin pe mine m-aui facut sa ma gandesc ca, placa aici de fata este gandita in principal sa fie un bun reprezentant al segmentului de mijloc si de asemenea, o placa mai mult decat suficienta pentru a permite utilizatorului sa se joace pe un monitor Full HD toate jocurile curente la setari inalte si foarte inalte de calitate.

Haideti sa vedem daca presupunearea mea a fost justa si sa trecem astfel la rezultatele testelor AICI.

Cred ca multitudinea de teste pe care vi le-am putut oferi nu fac decat sa justifice banuiala pe care am avut-o inca de la inceput in ceea ce priveste aceasta placa video, respectiv ASUS R7 370 Strix. Placa reuseste sa aduca pe monitoarele Full HD, multe dintre jocurile curente la setari de calitate peste medie, in multe cazuri chiar foarte inalte.

In mod special varinta testata astazi, adica R7 370 Strix OC produsa de ASUS ofera unul dintre cele mai bune sisteme de racire de pe piata iar cantitatea de RAM dubla fata de design-ul standard AMD precum si excelentul software de monitorizare si setare, ASUS Gpu Tweak 2 ce permite oricui overclock-ul placii cu o simpla apasare de buton ofera fara indoiala una dintre cele mai bune experiente pe care o putem avea cu acest model.

Foarte probabil la momentul lansarii in magazine, pretul sau va fi usor mai ridicat decat al variantelor standard, cu sistem de racire cu un singur ventilator si doar 2 GB de RAM insa, daca aveti banutii necesari achizitionarii modelului de fata, noi il recomandam cu incredere, va a oferi maximul de performanta posibil in timp ce cu siguranta se va mentine cat mai silentios si rece cu putinta, toate strasaturi standard ale ASUS Strix.

Categorie Tag

nu sunt comentarii

Adauga un comentariu

Email-ul nu va fi facut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.