Published on 17 septembrie 2019 by Soulwise

Dupa cum va spuneam intr-un material precedent, Techview s-a mutat intr-o noua locatia cu aproximativ un an in urma iar noul birou la care imi petrec mare parte din timp are o latime poate pe jumatate cat cel anterior.

Din pricina lipsei de spatiu nu am mai putut utiliza vechile boxe asa ca le-am schimbat cel putin pentru moment cu un set de Creative Stage, un Sound Bar care incape perfect sub monitor insa este echipat cu un Subwoofer destul de puternic despre care va voi povesti cate ceva astazi.

Soundbar-ul din compozitia acestui set are o putere totala de 40 de wati sau mai bine zis 2×20 w pentru ca in el sunt integrate practic doua incinte audio separate de un set complex si complet de conexiuni.

Gama de conexiuni posibile la Creative Stage este dupa cum spuneam, complexa, setul de difuzoare fiind capabil sa redea muzica de pe stick-uri USB de pana la 32 GB, suportand intrare optica si chiar HDMI sau mai bine zic ARC pentru redarea sunetului televizorului si beneficiaza chiar si de intrare auxiliara pe jack stereo de 3,5 mm ba chiar si bluetooth

…Iar asta face din acest set de boxe o solutie completa si nu in ultimul rand compacta potrivita pentru o gama larga de utilizari.

Plusurile care recomanda boxele Creative Stage nu se opresc aici, pentru a setul prezent beneficiaza si de o telecomanda care ajuta la operarea de la distanta mai ales in cazul in care alegeti sa le montati la un televizor LCD si ati face bine sa adaugati unui televizor aceasta optiune pentru ca sunetul reprodus de Creative Stage depaseste cu mult boxele incluse in majoritatea televizoarelor comercializate pe scara larga.

Pe telecomanda avem optiuni de oprire a alimentarii, de schimbare a sursei de intrare pentru semnalul audio, de pornire a functiei de imperechere bluetooth ba chiar si optiunea de a schimba intre cele 4 presetari audio oncluse in acest set de boxe de la Music la Cinema la concert si nu in ultimul rand la gaming. Bineinteles, se poate regla si volumul, puterea subwoofer-ului cat si functia de treble.

Eu la utilizez ca boxe pentru PC dupa cum spuneam pentru ca nu am foarte mult spatiu pe birou iar soundbar-ul acestui set se potriveste de minune in spatiul de sub monitor in timp ce profilul inalt si subtire a subwoofer-ului permite plasarea acestuia aproape oriunde. Din nou, nici acesta nu ocupa foarte mult spatiu.

Odata ce conectam setul de boxe Creative Stage la o sursa de semnal, suntetul emis este mai mult decat decent pentru gama de pret din care fac parte. Beneficiile unul subwoofer dedicat nu ot fi ignorate atat timp cat nu incercati sa umpleti intregul apartament cu sunetul emis de acest set de boxe, fiind in opinia mea mai potrivite pentru o singura camera nu mai mare de 20-25 de metri patrati.

Produce inalte si medii clare iar subwoofer-ul este surprinzator de puternic, contraintuitiv avand in vedere profilul sau subtire in special la un nivel mediu spre mare de volum, puterea bass-ului scazand simtitor la nivele mici de volum.

O facilitate inteligenta a acestui set de boxe este reprezentata de taierea automata a alimentarii difuzoarelor in momentul in care Creative Stage simte o pauza in semnalul audio, facilitate deranjanta uneori pentru ca intotdeauna odata ce semnalul audio este reluat, primele sunete, sau in cazul cuvintelor, prima, cateodata si a doua litera a primului cuvant nu sunt reproduse, sistemului luandu-i o fractiune de secunda pentru a relua difuzarea sunetului.

Am crezut ca asta este o problema si ma pregateam sa ma declar nemultumit de performanta sistemului de sunet Creative Stage insa la o cercetare mai amanuntita am aflat ca asta este o functie de dorit la un soundbar de calitate, facilitatea respectiva permitand setului de boxe sa elimine in totalitate reproducerea zgomotului static care se manifesta in unele ocazii in special la volume mari in lipsa unui track audio, in functie si de calitatea sursei de semnal.

Pentru a evita acest “bug” care de fapt este un “feature” solutia este simpla. Puteti preveni si reduce foarte mult acest efect mentinand un volum ridicat al sursei de semnal si regland volumul din telecomanda sistemului. Veti pastra in acest fel un balans bun intre functia benefica inclusa in setul de boxe Creative Stage si le veti permite sa reia instantaneu reproducerea sunetului.

Ca sa reiau mai simplu ideea, daca observati intreruperi in sunet dupa pauze mai mari, sa zicem intr-un film atunci mentineti volumul PC-ului sau al televizorului ridicat , sa zicem 80% si reglati volumul sunetului reprodus din telecomanda setului de boxe.

Va veti bucura asa cum am facut-o si eu ca cei de la Creative au ales sa introduca aceasta functie in Creative Stage pentru ca la oprirea PC-ului sau a Televizorului, oricat de precara ar fi starea sistemului electric din locatie sau oricat de proasta ar fi calitatea semnalului audio, nu veti mai auzi acel fasait sau mai bine zis zgomot static in boxe iar boxele in sine vor fi pastrate intotdeauna in standby, gata sa reproduca sunetul din nu mai putin de 4 sau 5 intrari posibile de semnal. Un all in one sa zic asa, bine gasndit pentru nivelul asta de pret.

In ceea ce ma priveste, gasesc Creative Stage ca fiind un sistem de sunet complet pentru o singura camera avand in vedere combinatia dintre calitatea sunetului, numarul de posibilitati de redare a semnalului audio dintr-o sumedenie de surse precum si dimensiunile sale reduse.

Mi-a trebuit ceva timp pana sa ma obisnuiesc cu modul lor de functionare pentru ca nu eram familiarizat cu modul de functionare a unui soundbar ( pentru ca se pare ca multe astfel de solutii audio de acest fel utilizeaza functia de care va povesteam mai devreme ) dar odata ce m-am familiarizat cu modul lor de functionare pot spune ca la apreciez pentru ca ofera un raport mai mult decat corect intre pret si calitate motiv pentru care le voi pastra destul de mult timp ca boxe pentru PC-ul meu, reprezentand in acest moment solutia ideala pentru situatia mea.

Din aceste motive, Creative Stage primeste Recomandarea Techview.

Merita sa fie puse pe lista de posibilitati daca sunteti in cautarea unui soundbar bun cu un design mai degraba cuminte care nu rupe buzunarul atat pentru PC cat si pentru TV sau de ce nu dispozitivele smart gratie conexiunii bluetooth integrate.

Categorie Tag

nu sunt comentarii

Adauga un comentariu

Email-ul nu va fi facut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.