Published on 23 februarie 2024 by Soulwise

Paean C7 este o carcasa lata impartita cumva in doua camere, anterioara si posterioara.

Prima si cea mai mare parte a carcasei este dedicata componentelor principale cum ar fi placa de baza , placa video si cooler-ul iar aici trebuie spus ca marea majoritate a componentelor de acest fel precum si doua radiatoare de 360 mm pentru un eventual sistem de racire pe lichid au mai mult decat suficient spatiu pentru a fi montate lejer si a fi racite corespunzator.

Incap fara probleme placi video de orice dimensiuni cu racire pe aer, in sistem fiind montata acum o placa video MSI RTX 4070 Ti, si o serie de ventilatoare atat in tavanul cat si in podeaua carcasei iar coolere tower cum ar fi Noctua NH D15, dupa cum se poate vedea au tot spatiul necesar pentru a incapea fara probleme.

A doua camera, ceva mai mica ca si dimensiuni este dedicata sursei ce se monteaza cu ventilatorul catre spatele carcasei pentru a prelua aer rece din afara sistemului, eventualelor SSD-uri S-ata care se monteaza pe o placa ce poate fi demontata la nevoie precum si tuturor cablurilor ce fac parte din sistem.

Aceasta asezare a componentelor permite o estetica foarte placuta, foarte putin din fire fiind vizibile, in ton cu vremurile, o separatie buna in doua camere a componentelor, ceea ce ajuta la racire si la scaderea emisiei de zgomot.

Aceasta varianta de Paean C7, vine fara nici un ventilator din fabrica, ceea ce scade pretul de achizitiei al carcasei lasand la, latitudinea utilizatorului alegerea ventilatoarelor.

Eu am optat sa amestec ventilatoarele punand la vedere un mix de ventilatoare negre fara iluminare in partile mai vizibile pentru ca imi place estetica iar un unele parti ale carcasei mai degraba ascunse vederii am montat doua benzi de LED-uri RGB precum si trei cele mai puternice ventilatoare pe care le aveam, pe evacuare, in tavanul carcasei.

Aceste ultime trei ventilatoare din tavanul carcasei sunt legate cu un splitter la mufa CPU OPT a placii de baza X670 aurus Alite AX ceea ce inseamna ca imediat ce procesorul incepe sa se incinga, instantaneu turatia acestor trei ventilatoare creste semnificativ ceea ce evacueaza la fel de repede aerul cald produs de componente.

Celelalte patru ventilatoare ale carcasei sunt puse la turatie scazuta si nu servesc decat mentinerii unor temperaturi optime a componentelor in timpul task-urilor zilnice cum ar fi browsing-ul, office sau vizionarea de materiale video. Am reusit astfel sa obtin un sistem foarte silentios in utilizarea de zi cu zi ce nu se face auzit decat in momentele de solicitare maxima, in timpul randarii video.

Astfel, am montat pe Carcasa Raijintek Paean C7 nu mai putin de 7 ventilatoare cu diferite scopuri si curbe de turatie setate in softul placii mele de baza, X670 Aorus Elite AX, carcasa suportand chiar si mai multe, un total de 10 ventilatoare de 120 mm precum si cel putin 2 radiatoare as zice eu, in tavan si in lateral pentru posibile sisteme de racire cu lichid, unul dintre ele putend fi un Cooler AIO cu lichid pentru procesor.

Din pacate nu am avut ocazia sa montez un cooler AIO cu lichid in aceasta carcasa insa nu am nici o indoiala ca un astfel de cooler va incapea fara probleme in tavanul carcasei sau de ce nu il lateral, dupa placa de baza.

Spatiul interior pentru lucrul in aceasta carcasa este suficient si poate gazdui asa cum spuneam componente de cele mai mari dimensiuni fara nici o problema, ramanand suficient loc chiar si pentru decoratiuni suplimentare cum ar fi benzi Led ce pot fi plasate cu usurinta chiar si dupa ce intregul sistem este asamblat.

Singura lipsa ar fi cea a unui sistem de sustinere pentru placa video integrat in carcasa insa de cele mai multe ori cei ce au placi video de mari dimensiuni stiu ca majoritatea acestor placi video de mari dimensiuni au un astfel de sistem in pachetul de accesorii al placii video.

Acestesa fiind zise, va pot spune ca am asamblat acest sistem in urma cu aprozimativ o luna in urma si l-am utilizat asa cum il utilizez de obicei in activitati de la Browsing Web la gaming, editare si randare video 4K.

Nu pot decat sa spun ca a fost deosebit de stabil si a fost mai silentios si mai rece in medie cu 1-2 grade gratie numarului mai mare de ventilatoare ce mi-a permis turatii mai mici si volume mai mari de aer in special pe evacuare, la nevoie.

Despre sursa, pot spune ca beneficiaza de componente de cea mai bune calitate, condensatori japonezi, are rating oficial 80+ gold si 5 ani de grrantie din partea producatorului la un raport foarte bun intre pret performanta si calitate ceea ce mie unuia imi spune destul de multe despre acest model Raijintek Cratos de 1000W incat sa o pot recomanda personal.

Este un model complet modular cu cabluri deosebit de flexibile ce se pot plia in spatii mici pentru a fi ascunse rapid vederii, aceleasi calitati fiind imprimate si cablului de alimentare cu 12 pini ai placii video permitand astfel rutarea acestuia in aproape orice configuratie fara a pune vreun pericol asupra integritatii conectorului placii video.

Prin urmare, conform experientei mele, si a faptului ca am avut parte de o experienta placuta construind un sistem cu aceste doua componente si nu numai, pot spune fara nici o rezerva ca le pot recomanda fara probleme daca aveti nevoie de o sursa puternica ce poate sustine fara probleme un sistem high end si o carcasa incapatoare bine gandita cu o estetica moderna capabila sa raceasca corespunzator un sistem putenic de gaming sau editare video.

Daca am uitat sa mentionez ceva ce va interesa despre aceste doua componente si aveti si alte intrebari in ceea ce le priveste va rog sa imi adresati aceste intrebari in comentariile acestui episod si voi incerca sa va raspund cat pot de repede.

Categorie Tag

nu sunt comentarii

Adauga un comentariu

Email-ul nu va fi facut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.