Published on 1 iunie 2022 by Soulwise

Mulțumită celor de la Xiaomi Romania am început sa testez acest model la scurt timp după lansarea sa oficiala la noi.

Cum, deja majoritatea review-urilor erau lansate mi-am zis ca ar fi ok sa avem și un review pe termen ceva mai lung, dincolo de structurile standard, de ce nu, pentru ca modelul de fata este cât se poate de rapid și de actual, și fără îndoială merita sa îl aveți în vedere ca un model deosebit de capabil în opinia mea chiar pana la finalul lui 2022.

Note 11S -ul ofera un design foarte asemănător cu fratele sau Xiaomi Redmi Note 11. Tinute unul lângă celălalt nu prea îți poți da seama care e care, ambele având un design clasic și în același timp modern cu spate mat plăcut la atingere și margini subtiri. Fără să fie ieșit din comun, ofera o senzație foarte plăcuta la atingere deși, pentru mâinile mele mari a trebuit sa îl folosesc cu husa din dotare pe toată perioada testarii.

În paractica, dacă ai grija, spatele de plastic al Xiaomi Redmi Note 11S nu este ușor de zgariat iar dacă ii atasezi și husa împreuna cu care vine în cutie atunci cu siguranța nu ai de ce sa te temi ca materialul va afecta cu ceva experiența în utilizare, ba chiar ar fi după mine o optiune mai buna decât sticla sau plasticul lucios de pe spatele altor modele având în vedere ca la o eventuala scăpare, sticla și plasticul lucios au toate șansele să se sparga sau să se zgarie pe când plasticul mat rezista mai bine.

Un mare plus a fost încă de la început și rămâne, pentru mine la acest model ecranul mare de aprope 6,5 inchi pe care video-urile arata de-a dreptul excelent, iar gaming-ul rămâne și el la fel de bun datorită capacitatii telefonului de a rula acest ecran atât la 60 dar și la și la 90 de hz… deși, sunt puține jocuri care pot sa profite cu adevărat de aceasta specificatie insa atunci când le întâlnești, sunt o adevărata plăcere.

Tot la acest capitol al ecranului, pentru ca telefonul dispune de un procesor și cip grafic încă foarte puternice pentru nevoile noastre reale, va recomand sa cresteti încă din prima zi rata de reimprospatare a ecranului de la 60 de HZ la care se prezinta în mod normal atunci când îl activezi pentru prima data la 90 hz pentru o experiența mai fluida, mai placuta.

Nu va temeti pentru autonomia bateriei, ar trebui sa va țină așa cum ma tine și pe mine o zi întreaga fără nici un fel de probleme. Este un ecran așa cum spuneam, excelent, luminos, ușor de văzut chiar și în mijlocul zilei așa cum ii sta bine unui AMOLED ce ofera culori și detalii excelente.

La o prima utilizare am rămas foarte surprins de claritatea și volumul celor doua difuzoare integrate care au rămas la fel de sprintene ca sa zic așa și plăcute urechii ca la început pe toată periaoda testelor ceea ce poate face din telefonul asta un music player destul de ok pentru o întreaga camera de bloc studenteasca, chiar dacă, ca în cazul tuturor telefoanelor bass-ul lipsește.

L-am folosit însă mai degrabă împreuna cu un set de căști bluetooth și pe tot parcursul perioadei de testare sunt mândru sa spun ca nu am avut nici o problemă cu recepția semnalului în căști ceea ce cu greu se poate spune despre alte telefoane din aceeași gama de preț ce mi-au trecut prin mana. Poate dimensiunile ușor mai mari ale Xiaomi Redmi Note 11S ajuta, poate antena este mai mare decât la modelele concurentei sau mai bine plastata, nu știu de ce Redmi Note 11S prezinta în opinia mea acest avantaj.

Performanta de zi cu zi este pentru mine impresionantă deși înăuntru, așa cum probabil știți, avem „doar” un procesor MediaTek Helio G96 de generație mai veche, pe care în mod curent industria nu îl privește întotdeauna cu ochi buni, făcând parca tot posibilul sa îl pozitioneze în spatele modelelor asemănătoare Snapdragon.

Poate ca este adevărat în benchmark-uri sintetice însă în practica, după câteva luni de utilizare zilnica pot sa spun ca Xiaomi Redmi Note 11S și al sau MediaTek Helio G96 s-au descurcat impecabil. Telefonul este extrem de rapid, nu se blocheaza niciodată iar multitasking-ul pe el se face fără nici un fel de lag, deci se afla în practica, conform cerintelor mele, la nivel de flagship în utilizarea de zi cu zi. Nu pot vedea nici o diferența intre el și modele superioare, mai scumpe. Nu sunt însă un power user al dispozitivelor mobile, prefer pc-ul pentru chestii serioase.

Initial în task-uri mai solicitante Xiaomi Redmi Note 11S se incalzea ușor pe spate însă nu suficient încât să fie ingrijorator sau sa facă probleme însă după ultimul update de firmware, mi se pare ca aceasta mica problema nu este la fel de prezenta ca la început, deși, este posibil doar să mă fi ubisnuit eu sau să mă înșel.

In orice caz, performanța rămâne excelentă, cel puțin la fel de buna, dacă nu mai buna decât la început, partial vina purtand-o și cei 8 GB de ram în varianta testata de mine sau capacitatea de stocare destul de buna de 64 sau 128 GB cu posibilitatea de extindere cu ajutorul unui card Micro SD.

Nu fac foarte multe fotografii sau filmulete cu telefonul, pentru mine 128 GB sunt mai mult decât suficienti însă gratie senzorului bun de 108 Megapixeli a camerei principale știu ca mulți dintre voi îl veți cauta în special pentru aceasta specificatie și îl veți umple de poze și filmulete în concediu așa ca va pot spune încă de pe acum ca aveți de ce sa va bazati pe el și la acest capitol.

Senzorul Samsung al camerei de 108 megapixeli ce se regaseste și în variante mult mai scumpe de terminale Xiaomi ofera detalii clare și culori naturale în contrast vizibil cu cele suprasaturate caracteristice altor telefoane ce apartin de obicei categoriei de mijloc.

Este o camera excelentă pentru fotografii la lumina zilei și cu un pic de rabdare chiar la amurg deși pe măsura ce lumina scade sau fotografiile sunt făcute în interior calitatea nu rămâne aceeași ci suferă o ușoară scădere însă nimic deranjant. Cu siguranța Xiaomi Note 11S ofera o experiența foarte buna și la acest capitol, în gama sa de preț. Puțini dintre cei ce vor avea bugetul sa îl achizitioneze vor avea cu adevărat cerinte sau așteptari mai mari de la acest model, de asta sunt destul de sigur.

Mai puțin ok sta treaba cu senzorul ultra-wide de 8 megapixeli ce face parte și el din Xiaomi Redmi Note 11S . Cred ca mai bine l-ar fi omis ducand banutii recuperati către o baterie ceva mai mare, nu ca ar fi rău în sine ci doar pentru ca diferența de calitate dintre el și camera principala este vizibila așa ca nu cred ca veți vrea sa îl utilizati prea des deși este singura optiune la fotografii de grup sa zicem la o nunta unde nu ai cum sa te dai mai în spate sa folosești senzorul principal.

Cam la fel sta treaba și cu functia de filmare ce se oprește inexplicabil la rezolutia de 1920 x 1080 pixeli deși hardware-ul teoretic poate fără probleme 4 K însă cred ca, dacă i-ar fi oferit și acest avantaj atunci Xiaomi Redmi Note 11S ar fi canibalizat mult prea mult din vanzarile modelelor superioare lui ca preț din gama Xiaomi.

În orice caz, dacă nu ești ca un prieten de al meu bazat pe camera telefonului pentru pâinea de zi cu zi atunci 1080P-ul de care este capabil Xiaomi Redmi Note 11S este suficient, este ok.

Din punct de vedere al interfetei, a softului nu va pot spune din păcate mare lucru și asta pentru ca imediat cum am început sa îl utilizez am instalat un alt launcher și un set de icoane ce duc experiența cât mai aproape de android-ul normal, izoland în acelasi timp aplicatiile preinstalate de Xiaomi într-un folder pe care nu îl accesez, obicei rămas de pe vremea când utilizam ca telefon de zi cu zi un Redmi note 9 Pro.

Poate ca o sa fac un tutorial despre asta dacă doriți însă ce ar fi de reținut deocamdată la acest capitol este ca, chiar și cu aceste „customizari” suplimentare ale interfetei telefonul nu a sughitat nici măcar odată dacă îmi permiteți expresia, hardware-ul este suficient de puternic încât sa nu ii pese de aceasta schimbare și sa facă experiența cât se poate de fluida chiar dacă renuntati la interfata stock MIUI care, în opinia mea este slab adaptata gusturilor europenilor. Nu știu de ce nu mai vor sa scoată telefoane cu android stock așa cum era A3-ul la vremea lui însă asta este o alta discuție pentru alta data.

La momentul inregistrarii acestui material cel mai mic preț pentru Redmi Note 11S în varianta cu 8 GB de memorie RAM și 128 GB spațiu de stocare, pe platforma EMAG este de 1.550 lei iar pentru varianta de 128 GB cu 6 GB de memorie RAM aveți de plătit 1159 de lei, nivel excelent aș spune pentru ceea ce ofera, o platforma stabilă și performanța cu ecran bun, plăcut și luminos, procesor încă foarte actual cel puțin dpdv al performantelor, difuzoare stereo, calitate foarte buna a finisarii și materialelor și o camera principala excelentă, indentica ca și specificatii sau calități cu telefoane xiaomi de doua ori mai scumpe oferind practic aceleași imagini, plăcute și naturale.

Va las pe voi sa hotarati dacă, pentru nevoile și bugetul vostru este modelul potrivit insa va pot spune ca, pentru mine, modelul cu 6 GB de memorie RAM este foarte tentant și poate fi achizitionat acum la un preț puțin peste pragul psihologic de 1000 de lei, poate chiar la 1000 de lei către sfârșitul duratei de viața a produsului pe piața noastră, probabil spre finalul anului.

Xiaomi Redmi Note 11S, primește prin urmare, din partea Techview.ro, recomandarea editorului și premiul Platinum pentru raportul excelent dintre preț, calitate și performanța practica de zi cu zi pe care am observat-o de-a lungul celor câteva luni de utilizare.

Dacă sunteți un utilizator de Android și vreți un telefon cu performanțe aproiate de un flagship din mai toate punctele de vedere însă nu vreți sa dați pe el cât pe o mașina la mana a doua, atunci Xiaomi Redmi Note 11S rămâne în ceea ce ma privește cel putin pana la finalul lui 2022 un telefon de pus în fruntea listei de posibilități.

Categorie Tag

nu sunt comentarii

Adauga un comentariu

Email-ul nu va fi facut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.