Published on 18 ianuarie 2022 by Soulwise

Specificatiile care mi-au atras atenția initial la acest telefon mobil au fost ecranul mare de 6,67 inchi amoled cu rata de refresh de 120 Hz și luminozitate mare, specificata la un axim de 1000 candele pe metru patrat de către producător pentru continut HDR, cei 8 GB de memorie RAM, camera de 108 megapixeli și capacitatea de stocare încapătoare ce începe cu 128 GB.

Toate acestea sunt specificatii de top ce ar inscrie modelul într-o gama de preț mai mare decât cea la care se vinde în acest moment, poate datorită faptului ca procesorul sau este un Media TEK Dimensity 1200, un nume mai puțin scunoscut decât Snapdragon-ul cu care suntem noi obișnuiți și care echipeaza varianta PRO a acestui model.

Atât fata cât și spatele Xiaomi 11T sunt imbracate în Gorilla Glass, în varianta Victus declarata de producător de doua ori mai rezistenta la zgarieturi decât Gorilla Glass 6.

Tot aceasta îmbrăcăminte, Gorilla Glass Victus ar trebui sa permita telefonului sa reziste la o cazatura sănătoasă de pana la doi metri însă intre noi fie vorba n-aș încerca așa ceva, mai degrabă l-aș îmbraca de îndată ce este pornit în husa pe care o avem inclusa în pachetul de accesorii.

Pe partea de conectivitate avem de-a face cu posibilitatea montarii a doua carduri NANO sim, feicare dintre sloturi fiind capabile de conexiuni simultane 5G, avem desigur NFC și Bluetooth însă din păcate portul USB-C opereaza la viteze demne de standardul USB 2.0 și inlocuieste și mufa pentru căști, venind în pachet cu un adaptor USB-C la 3,5 mm.

Din păcate, nu dispunem și de un port de extindere a memoriei ceea ce mie unuia nu îmi displace neeaparat pentru ca pentru mine 128 GB este mai mult decât suficient însă cei care sunt sensibili la aceasta specificatie se pot indrepta către modelele cu o capacitate superioara de stocare.

Din punct de vedere al softului, 11T-ul vine cu Android 11 însă este bine de reținut ca cei de la Xiaomi garantează pana la Android 14 pe acest dispozitiv deci, cei care văd telefonul mobil ca un bun de folosinta indelungata și vor sa își patreze compatibilitatea cu aplicatiile pe o perioada cât mai lunga de timp, pot pune pe lista de posibilități acest model.

Dar, cam atât cu specificatiile. Ce pot face pentru voi mai departe este sa va relatez în câteva cuvinte experiența mea cu acest model pe care l-am testat puțin peste doua luni.

Încă de la început trebuie spus ca de abea scos din cutie Xiaomi 11T nu vine setat cu rata de reimprospatare a ecranului la 120 Hz, ci la 60 așa ca trebuie sa faceți o călătorie prin submeniuri ca sa pune-ți la punct aceasta specificatie ce consuma un pic mai multă baterie.

Odată activata, mai ales dacă nu ați mai văzut un ecran de telefon la 120 Hz, veți vedea o mare schimbare în cursivitate, în timpi de răspuns și cu siguranța, cu greu, poate niciodată veți vrea sa va întoarceți la un ecran cu rata de reimprospatare mai mica.

De asemenea, pentru rezultate cât mai bune a ecranului, atât pentru gaming cât și Multimedia recomand setarea „Saturated” și temperatura de culoare Warm sau Cald.

Astfel, chiar și afara în lumina directa a soarelui, ecranul este perfect vizibil și plăcut chiar și la unghiuri extreme chiar și utilizand setarea automata de luminozitate.

Deși nu ofera un port pentru căști și nici posibilitatea extinderii spațiului de stocare, pentru nostalgicii castilor cu fir este oferit un adaptor de la USB-C la 3,5 mm iar pentru ceilalți exista Bluetooth 5.2 ce consuma atât de puțin încât nu este nici o diferența în viața reala dacă îl lăsați deschis sau dacă îl închideți astfel încât imprecherea și utilizarea unui set de căști pe Bluetooth nu pune nici un fel de problema.

Alternativ, la nevoie exista cele doua difuzoare puternice și plăcute ca și sunet deși vă rog cu insistenta sa nu le utilizati decât la domiciliul propriu și personal, pentru afara și mai ales mijloacele de transport în comun, exista optiunea castilor.

Capacitatea de stocare de baza, de 128 GB pentru mine a fost mai mult decât suficienta pentru ca oricat de multe fotografii ai face chiar și la rezolutina maxima de 108 Megapixeli tot ar fi recomandat sa cureti spațiul de stocare măcar odată la o luna și sa păstrezi ba chiar să faci backup fotografiior importante pe PC-ul de acasă sau de ce nu pe Google Drive cu ai săi 10 lei pe 100 GB pe luna la data realizarii acestui material.

Pentru cei care văd situația ca mine, cei 128 GB vor fi suficienti, pentru ceilalți variantele superioare de capacitati de stocare trebuiesc să fie luate în consideratie.

Având în vedere ca Media TEK Dimensity 1200 este o soluție puternica pe care, în viața reala nu o poți deosebi foarte ușor ( adică fără ajutorul benchmark-urilor ) de mult mai cunoscutul Snapdragon 888 de pe Xiaomi 11T PRO dar și de pe alte modele de vârf de pe piața , toate jocurile incercate de mine au funcționat peste așteptări gratie procesorului grafic Mali-G77 MC9 integrat ce a rulat totul fără sa pună nici cea mai mica problema de la clasicele bilute pana la Asphalt 9.

De menționat aici ca, deși ecranul era setat pe 120 Hz unele jocuri păreau a fi blocate la un numar mai mic de cadre per secunda decât cele ale ecranului așa ca, dacă unul dintre jocurile preferate nu este la fel de cursiv precum este în rest telefonul în sine în timp ce rulati alte programe sau va dați pe Internet atunci cel mai probabil nu este vina lui ci mai degrabă a programului/aplicatiei sau a jocului.

Pe toată durata testului, aparatul s-a mentinut rece, chiar și în momentul incarcarii rapide oferite de adaptorul de alimentare împreuna cu care vine în pachetul de acesorii mentinandu-se prin urmare confortabil de ținut în mana cu sau fără husa.

Ca tot vorbim de husa, utilizati-o de îndată ce îl activați pentru ca mie unuia deși am mâinile aș zice eu destul de mari parca tot voia sa îmi scape din mana poate si datorită suprafetelor de sticla de pe ambele părți.

Despre calitatea convorbirii și alte mici detalii nu cred ca are rost sa va mai povestesc, pe toată durata testarii Xiaomi 11T s-a comportat exemplar ba chiar după ce elementul de noutate a trecut, pentru mine unul și durata de viața medie a bateriei a crescut către aproape doua zile de utilizare normala așa ca și aici, totul a fost cât se poate de ok.

Cam atât în ceea ce ma privește și cam asta a fost experiența mea cu Xiaomi 11T, un smartphone ce ofera o experiența matura, de top aș putea spune fără nici un fel de rezerva, cu un raport intre preț și calitate corect. Primește prin urmare, recomandarea editorului.

Categorie Tag

nu sunt comentarii

Adauga un comentariu

Email-ul nu va fi facut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.