Published on 7 decembrie 2020 by Soulwise

Fata de editii din alti ani, Acer Nitro 5 Obsidian Black isi pierde accentele cromate si un pic din agresivitatea design-ului de gaming optand de aceasta data pentru o carcasa curata care tipa mai putin laptop de gaming.

Pana si logo-urile ACER de pe carcasa sunt acum complet negre lasand spatiu pentru ceea ce este cu adevarat important pentru un gamer, un display de 144 de hertzi semnalat discret in coltul din stanga jos odata ce este deschis laptop-ul si o tastatura iluminata initial in rosu, asta la o prima vedere…

Culoarea initiala rosie a tastaturii m-a facut sa cred ca aceasta este singura optiune de culoare in care tastatura se ilumineaza insa jucandu-ma cu softul preinstalat Nitro Sense am avut ocazia sa descopar ca de fapt aceasta este complet capabila sa afiseze intregul spectru de culoare RGB, fiind disponibile de fapt o intreaga selectie de moduri de iluminare si de efecte.

Ar fi cam prima data cand intalnesc in gema asta de pret aceste posibilitati de iluminare a tastaturii ceea ce ma face sa cred ca laptop-ul ascunde si alte facilitati noi pentru segmentul asta, demne a fi mentionate.

Generatia actuala de software Nitro Sense preinstalat pe Acer Nitro 5 Obsidian Black nu controleaza numai LED-urile tastaturii ci in principal sistemul de racire deosebit de puternic al laptop-ului.

Cele doua ventilatoare foarte puternice pot fi configurate sa ruleze sub limita pragului audibil pentru o racire silentioasa a componentelor in browsing web, office sau multimedia caz in care ventilatoarele nu ruleaza peste pragul de 1600 RPM.

Apoi, se poate activa functia Cool Boost caz in care turatia ventilatoarelor creste si scade dinamic in functie de gradul de incarcare al componentelor sau, se paote activa funtia MAX caz in care ventilatoarele vor rula intre 5 si 6000 de turatii moment in care zgomotul emis de sistemul de racire este maxim dar si temperaturile sunt cele mai scazute posibil.

Ca sa va faceti o idee despre putrea sistemului de racire a Acer Nitro 5 am inregistrat un astfel de moment insa tineti minte ca aceste turatii nu sunt posibile decat selectand profilul MAX din softul Cool Boost altfel nici in gaming sau alte task-uri grele nu veti auzi sistemul de racire la incarcare maxima.

Un alt parametru foarte important controlat de Nitro Sense este si sunetul, fiind disponibile profile de sunet pentru o sumedenie de scenarii de gaming cum ar fi Shooter, RPG, strategie, voce si altele, eu unul ruland pe toata perioada testelor pe profilul Music care mi s-a parut a fi si cel mai ok atunci cand vine vorba de consumul multimedia.

Laptop-ul in sine pune la dispozitie o gama destul de larga de porturi cum sunt cele 3 porturi USB 3 tip A, un port USB 3 tip C, un port HDMI pentru conectarea la un display extern si un port audio combo ceea ce inseamna ca laptop-ul utilizeaza casti cu aceeasi mufa acceptata si de telefoanele mobile Android insa…

Ceea ce m-a bucurat cel mai mult daca pot sa ma exprim asa a fost plasarea in spate a conexiunii pentru alimentare ceea ce lasa spatiu pentru periferice si nu mai streseaza fara rost conexiunea de alimentare. Cred ca toti producatorii de laptop-uri ar trebui re revina la aceasta pozitionare a portului de alimentare.

Vedetele Acer Nitro 5 Obsidian Black sunt cu adevarat combo-ul dintre procesorul Intel Core I5 de a 10-a generatie cuprins de varianta testata de mine, fiind disponibile si versiuni ale acestui laptop cu procesoare mai puternice, placa video fara indoiala puternica pentru un astfel de laptop si ecranul de 144 de hertzi.

Toate acestea impreuna cu sistemul de racire mai mult decat performant al laptop-ului ofera o experienta de gaming foarte buna pentru un laptop de gama de mijloc asa cum este Nitro 5 Obsidian Black , nici editarea foto sau video nefiind insarcinari grele pentru el.

Am facut si cateva teste standard pe care le veti vedea la finalul materialului ca sa aveti puncte de referinta mai exacte cand vine vorba de puterea de calcul al modelului testat astazi.

Ce mai merita sa fie mentionat pe langa componentele bine alese, perifericele excelente incluse cum ar fi tastatura mare confortabila cu RGB si ecranul de 144 de hertzi ar fi si calitatea constructiei carcasei laptop-ului care, nu lasa nici un colt la voia intamplarii, toate suprafetele fiind parca usor catifelate iar imbinarile dintre panouri fiind perfecte fara spatii intre elemente, carcasa fiind atat de bine imbinata incat upgrade-urile sau operatiunile de mentenanta care pot fi facute foarte facil acestui laptop cum ar fi curatarea de praf, schimbarea pasteri termice sau upgrade-ul de memorie RAM ori cei al Ssd-ului devin un pic dificil de facut pentru prima data.

Asta se intampla pentru ca fundul laptop-ului este deosebit de bine prins de restul sasiului nu numai cu suruburi ci si cu clipsuri insa cu un pic de rabdare si cu o cartela de plastic oricine are un pic de cunostinte poate aduce foarte rapid si facil upgrade-uri unui Acer Nitro 5 Obsidian Black , dar sa nu le spuneti celor de la ACER ca ati aflat asta de la mine :).

Acer Nitro 5 Obsidian Black este un laptop bine gandit, capabil si performant bun cam pentru tot ce a puteti gandi de la browsing web la editare video 4K care, pentru performanta oferita are un foarte bun raport intre pret si calitate si, daca nu as avea deja o baza hardware solida, l-as alege sa imi fie companion cativa ani de acum incolo avand in vedere ca pare a fi conceput pentru gameri si power useri.

Acestea fiind zise dar si datorita faptului ca exista in salbaticie sau urmeaza foarte curand modele de Acer Nitro 5 dotate cu procesoare AMD Ryzen de ultima generatie, platforma de fata primeste din partea Techview.ro premiul Platinum si Recomandarea Editorului.

 

 

Categorie Tag

nu sunt comentarii

Adauga un comentariu

Email-ul nu va fi facut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.