Published on 5 septembrie 2019 by Soulwise

Pentru cei ce nu stiu inca, Gigabyte s-a extins dramatic gama de produse, in special cele destinate sectorului Entuziast si Gaming, astfel incat in materialul de astazi vom povesti cate ceva despre unul dintre noile si ultra performantele monitoare din gama Aorus, adica AORUS CV27F, un monitor ultra-rapid de 27 de inchi cu o gama de culori exceptionala, timp de raspuns de 1 milisecunda si o rata de refresh de 165 de hertzi.

Poate cea mai importante specificatii a acestui monitor este rata de refresh de 165 de hertzi, compatibilitatea cu standardul AMD Freesync 2 si tehnologia HDR, combinatie de specificatii ce se asigura ca jocurile de care va bucurati zi de zi vor fi afisate intr-un mod cat mai fluid fara artefacte si fara intarzieri cauzate de monitor in sine.

Bineinteles, pentru a beneficia cu adevarat de acest monitor este nevoie sa aveti un sistem destul de puternic insa, dupa mine, daca luati in considerare achizitionarea acestui model atunci deja dispuneti de un astfel de PC.

In afara de cele 165 de cadre pe secunda pe care AORUS CV27F le poate afisa, urmatoarea cea mai importanta specificatie este in opinia mea spatiul de culoare pe care acest monitor il poate afisa adica 90% din spatiul de culoare cinematic DCI-P3.

Un standard superior sRGB cel utilizat zi de zi pe Internet, DCI-P3 este utilizat mai degraba in cinematografie la proiectarea filmelor iar in comparatie cu sRGB, acest spatiu de culoare acopera mai multe nuante de verde si rosu, aducand la suprafata o imagine mai clara si mai bogata, sarcina de care AORUS CV27F se achita cu brio.

Impreuna cu acest spatiu de culoare imbunatatit, un alt membru al trio-ului de functii care se asigura ca AORUS CV27F reproduce cat se poate de rapid culori de o bogatie cum personal nu am mai vazut in gama asta de pret, este suportul pentru tehnologia HDR care aduce un contrast imbunatatit si o mai buna acuratete a culorilor.

Ambele sunt de mare folos atat in gaming cat si in vizionarea de filme sau chiar in creearea de continut digital multimedia din moment ce spatiul de culoare, contrastul si luminozitatea sunt mai mult decat suficiente pentru cei ce creeaza continut pentru web sau chiar print in unele situatii.

Bineinteles, pentru ca avem de-a face cu un monitor complet as spune insa creeat in special in gaming, si pentru ca de cativa ani de zile Gaming-ul este legat fara drept de apel de LED-urile RGB, si AORUS CV27F integreaza pe spate cateva LED-uri RGB compatibile cu softul RGB Fusion 2.0.

Acesta ofera utilizatorului final controlul respectivelor LED-uri de pe spate permitand afisarea a cateva efecte multicolore sau monocrome la alegere, pe peretele din spatele monitorului, aducand un plus atmosferei camerei in care este montat in special daca este conectat la un PC ce include si alte componente compatibile cu softul RGB Fusion 2.0 al Gigabyte.

Am discutat despre specificatii, led-uri insa cum stam cu ergonomia ?

Pachetul in care vine AORUS CV27F este neobisnuit de lat pentru un monitor de 27 de inchi iar la desfacerea coletului veti vedea ca monitorul in sine este amplasat langa piciorul de sustinere, picior ce poate fi montat foarte simplu inca de la prima deschidere a coletului, pas pe care va sfatuiesc sa il faceti inca de acum pentru a proteja monitorul de accidentele nedorite.

Odata ce piciorul este montat cu ajutorul unui mecanism simplu ce intra si se blocheaza automat la locul sau precum si prin folosirea unui singur surub la montarea talpii piciorului, observam ceea ce eu as denumi un sistem de sustinere deosebit de competent cu multiple puncte de ajustare, side to side, reglare a inaltimii de pana la 130 mm cat si un reglaj al inclinarii fata-spate de la -5 la +20 de grade, absolut suficient pentru orice situatie.

Daca doriti montarea monitorului pe un stand compatibil VESA, veti vedea ca AORUS CV27F are deja montate in gaurile ce se potrivesc cu respectivul standard, suruburile necesare deci, daca aveti de montat un stand de monitor aftermarket tot acum la deschiderea initiala a coletului o puteti face.

Nu in ultimul rand ar trebui sa mentionam aici ca AORUS CV27F vine impreuna cu toate cablurile de care veti avea nevoie pentru punerea sa in functiune, respectiv Cablul de alimentare, Cablu HDMI, Cabul Display Port si un Cablu USB 3.0 pentru conectarea la PC si controlul functiilor oferite de RGB Fusion 2.0 cat si pentru a oferi posibilitatea legarii mouse-ului si tastaturii chiar la monitor gratie porturilor USB integrate.

Bun , acum ca am trecut in revista principalele specificatii ale acestui monitor si am trecut in revista ergonomia sa excelenta cum stam cu utilizarea lui AORUS CV27F in viata de zi cu zi.

Va pot spune ca m-am folosit de el aproximativ o saptamana atat in browsing pe web cat si in office, multimedia si gaming iar scenariul de utilizare in care mi s-a parut ca straluceste cu adevarat este intr-adevar gaming-ul.

Dupa ce am reglat imaginea si luminozitatea m-am bucurat de ceea ce as putea spune ca este poate unul dintre cele mai bune monitoare de gaming pe care am avut ocazia sa le testez pana acum.

Negrul afisat de acest monitor, gratie functiei HDR este mult mai bun decat la orice alt monitor retroiluminat pe care l-am testat pana acum iar spatiul de culoare extins, respectiv 90% din DCI-P3 impreuna cu rata de refresh foarte rapida s-au combinat as zice perfect pentru a-mi oferi o experienta de gaming mult mai buna decat ma asteptam in special in titlurile ce suporta HDR-ul asa cum este Battlefield 5, Destiny 2 sau Assasin’s Creed Origins ori Odissey.

AORUS CV27F afiseaza deseori maximul de cadre randate de placa video aducand o fluiditate mult crescuta actiunii de pe ecran spre deosebire de monitoarele mai incete, de 60 Hz care arunca adeseori pe fereastra jumatate din puterea unei placi video medium spre high end.

Multe dintre aceste monitoare mai incete nu sunt capabile sa afiseze toate cadrele randate de placa video asa ca, inainte de a achizitiona o placa video mai puternica, cred ca ar trebui sa ne intrebam cu totii daca nu cumva ar trebui sa facam mai intai upgrade la un monitor asa cum este AORUS CV27F pentru a ne putea bucura de un gaming cu adevarat fluid.

Bineinteles pentru ca avem un display extrem de capabil in AORUS CV27F pot spune ca si celelalte scenarii de utilizare cum ar fi browsing-ul pe web, editarea video, vizionarea de filme sunt toate afisate exemplar mai ales la nivelul asta de pret insa modelul asta de monitor exceleaza cu adevarat in redarea a cat mai multe cadre per secunda iar pentru asta va trebui sa fie imperecheat cu un sistem pregatit sa il impinga catre granitele propriei performante.

Pentru cei ce sunt de parerea ca rezolutia Full HD a acestui monitor nu este exceptionala, i-as pune sa se gandeasca si sa imi spuna poate pe site sau chiar in comentariile acestui episod, ce conteaza pentru ei in gaming , numarul de cadre per secunda sau rezolutia? Jucandu-ma cu AORUS CV27F eu unul sunt inclinat in gaming spre FPS desi apreciez o rezolutie mai mare in alte scenarii de utilizare.

Mie unuia mi se pare ca AORUS CV27F este un foarte bun compromis intre specificatii, ergonomie, rata de refresh si o culoare reprodusa excelent la un pret deloc mare avand in vedere multitudinea de tehnologii ce este inglobata in acest monitor si spun asta pentru ca pot sa imi amintesc cum nu demult un monitor rapid de 144 hz fara HDR, fara spatiu de culoare extins, fara prea multe alte facilitati si cu o matrice TN lipsita de stralucire putea sa coste usor peste 2500-2700 de lei doar pentru ca era capabil de un FPS ridicat…

De aceea, daca stau sa ma gandesc un pic AORUS CV27F pare un pic incredibil la pretul la care se vinde acum dar, tehnologia avanseaza .

Astfel incat, la sub 2000 de lei cat costa la data realizarii acestui material monitorul Gigabyte AORUS CV27F si avand in vedere tot ce v-am povestit pana acum despre el nu pot decat sa il recomand decat ca fiind unul dintre cele mai bine balansate monitoare de gaming de pe piata la aceasta data si nu ii pot oferi ca entuziast si gamer decat premiul Platinum al Techview.ro precum si recomandarea editorului.

Categorie Tag

nu sunt comentarii

Adauga un comentariu

Email-ul nu va fi facut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.