Published on 8 iulie 2015 by Soulwise

Am primit acest telefon spre testare cu mult timp in urma, ba chiar pot spune ca am petrecut cam trei saptamani cu el asa ca am trecut impreuna si prin bune si prin rele. Modelul de fata este practic modelul de varf al ASUS ZenFone 2, are un procesor Intel Atom Quad Core la o frecventa maxima de 2.3 GHZ, 4 GB de RAM si 64 de giga spatiu de stocare care poate fi upgradat cu ajutorul unui card micro SD. Cel mai mare card Micro SD pe care l-am avut la dispozitie a fost unul de 32 de GB care a fost detectat si utilizat fara probleme imediat ce l-am introdus.

Telefonul mai are de partea sa si posibilitate montarii a doua cartele SIM functie foarte importanta pentru cei care folosesc inca doua telefoane, iar tehnologia inclusa denumita si Dual SIM Dual Active inseamna ca ambele cartele sunt active simultan utilizatorul putand sa primeasca un apel de pe prima cartela si sa raspunda si la al doilea apel de pe a doua cartela daca un al doilea apelant se nimereste sa sune in acelasi timp. Astfel se evita dezactivarea uneia dintre cartele in timpul apelului telefonic asa cum era odinioara la telefoanele dual sim mai vechi si posibila pierdere a unui apel important.

Eu unul nu am folosit tehnologia dual sim dual active de pe ASUS ZenFone 2 pentru montarea unei a doua cartele de voce ci pentru montarea cartelei sim de date din modemul meu portabil in slotul 1 al aparatului, singurul care este capabil sa gazduiasca o astfel de cartela de date. Dupa descarcarea si instalarea setarilor in aparat care se fac automat prin reteaua wireless de acasa, am activat functia de date si pentru tot restul perioadei de testare nu am mai avut grija centilor consumati de pe cartela sau a facturii mari de mobil care urma sa imi vina la sfarsitul lunii. Este un truc destul de vechi pe care il folosesc de destul de mult timp ori de cate ori am ocazia de apune mana pe un dual sim iar pe ASUS ZenFone 2 functioneaza de minune. Numai sa nu spuneti nimanui ca stiti de la mine.

Design-ul extern al telefonului nu este impresionant, nici nu avea cum sa fie in bugetul propus insa nici urat nu este. Spatele cu capac de plastic finisat in asa fel incat pare a fi din metal periat se curbeaza usor catre margini permitand un grip natural iar carcasa ce lasa loc spre porturile aparatului este deosebit de bine prinsa de jur imprejur astfel incat chiar daca este realizat in principal din plastic telefonul reuseste sa lase o impresie de telefon solid si bine legat inca de la primul contact cu utilizatorul.

Destul de multe sunt vocile care spun ca ZenFone 2 este putin cam gros la pe mijloc si ca multe alte flagship-uri sunt cu unul sau doi milimetri mai subtiri insa va atrag atentia ca sunt aduse in principal in discutie telefoane poate si de doua ori mai scumpe decat acest model , cu baterii mai mici ca si capacitate si cu un singur slot sim, eventual si fara expansiune a memoriei asa ca permiteti-mi sa spun ca prefer un dual sim cu doi-trei milimetri mai gros, o baterie mai mare, si slot Micro SD oricand in fata respectivelor flagship-uri. De fapt admir decizia ASUS de a realiza un telefon puternic si practic la un pret decent si ca nu au cazut in cursa rezolutiei si a dimensiunilor cat mai mici.

Se poate spune chiar ca design-ul este unul minimalist, singurele inreruperi in liniile carcasei fiind camera de pe spatele aparatului cu dual flash , portul de date si incarcare micro Usb precum si cele doua butoane de volum de sub camera foto. Banuiesc ca cei mai pretentiosi vor spune ca si gaurile practicate in capac pentru difuzor pot si ele numarate dar sunt atat de fine incat nu pun nici un fel de probleme.

Un al doilea element care poate fi achizitionat separat este husa dedicata acestui model ce integreaza la fel ca si spatele standard al aparatului, cipul NFC si un port , o fereastra transparenta care la o dubla atingere se aprinde pentru cateva secunde oferind informatiile strict necesare si minimizand astfel timpul pe care ecranul il petrece descoperit si expus elementelor. Daca ar fi sa fac o sugestie celor de la ASUS, as vrea sa le spun sa puna la dispozitie un spate normal pentru aparat cu fix aceeasi finisare ca cea a flip cover-ului pentru ca pe departe este o suprafata care permite mult mai bine manevrarea eficienta a telefonlui, poti avea grip asurpa ei pe cand spatele standard esi frumos colorat si finisat poate fi de multe ori destul de alunecos.

Bun, ma opresc aici , sunt multe de povestit dar din pacate timpul nu ne permite sa trecem peste toate punctele care pot si ar trebui sa fie atinse insa fara indoiala daca ati ajuns sa priviti acest clip deja stiti cate ceva despre telefon. Intentia mea este de a transmite experienta pe care am avut-o cu acest telefon. DAR, nu pot sa ii ignor pe cei care doresc si cateva benchmark-uri cat mai clare a puterii de procesare a telefonului asa ca lor le dedic urmatoarea sectiune, cele cateva teste intreprinse de mine in acest scop.

TESTE——————– AICI

Bun, asta nu inseamna ca totul a fost ca pe roze. In primul rand primul boot si setare a aparatului dureaza foarte mult pentru ca imediat dupa parcurgerea primilor pasi necesari setarii oricarui telefon Android, am constatat ca nici mai mult nici mai putin de 42 de aplicatii dintre cele integrate de catre producator doreau sa isi faca update, asta pe langa cele 30 sau 40 pe care le instalez eu de obicei pe orice telefon.

L-am inchis, l-am pus deoparte si dupa o ora totul era updatat, instalat si rezolvat. Am pornit apoi catre personalizarea aparatului, schimband Launcher-ul cu cel standard Google Launcher iar tastatura destul de inghesuita pentru mainile mele mari am schimbat-o cu cea standard Google. Odata telefonul astfel setat si legatura wireless la internet pornita ( telefonul suportand inclusiv standardul Wireless AC) precum si cartela de date la locul ei m-am bucurat pe tot parcursul perioadei de testare ramasa de o experienta fara cusur. Telefonul nu s-a blocat, nu s-a incins, nu s-a consumat prea repede , ba chiar are bunul obicei de a se mentine in functione doua zile cu ceva gaming usor sau chiar si peste, aproape de 3 in cel mai bun caz daca activezi functia de salvare a energiei.

Una peste alta, functionalitatea ridicata, calitatea constructiei si a componentelor folosite, puterea bruta de calcul ba chiar si performanta decenta a cipului grafic integrat m-au facut sa apreciez foarte mult ASUS ZenFone 2 si cred ca multi dintre voi l-ar simpatiza la fel de mult daca ar avea ocazia sa il foloseasca. Intre timp inchei cu parerea ca aduce pe masa specificatii puternice , la fel de puternice ca ale unei tablete de tipul ASUS T100 sau T200 ori peste la un pret la care alte branduri ar cere si camasa de pe noi pentru un telefon cu o putere de calcul atat de mare asa ca daca sunteti in piata cum se zice si va pregatiti sa goliti cardul pe un telefon scump de la x sau y firma, dati un ochi si pe la ASUS ZenFone 2 ( daca nu la modelul de top cu 4 GB de RAM si 64 GB spatiu de stocare atunci macar la cel cu 2 GB RAM si 16 GB spatiu de stocare ce este substantial mai ieftin ) daca aveti ocazia, sansele fiind foarte mari ca telefonul sa va surprinda placut.

Categorie Tag

nu sunt comentarii

Adauga un comentariu

Email-ul nu va fi facut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.