Published on 1 octombrie 2019 by Soulwise

Logitech G502 Lightspeed… 😀

 

Faptul ca Logitech produce unele dintre cele mai dorite si bine facute periferice este un fapt pe care nu cred ca il poate contesta nimeni, cu atat mai mult eu care, sunt familiar cu produsele si mai ales cu mousii si brandul lor inca din adolescenta.

Imi amintesc ca acum 5-6 ani descopeream prima versiune a mouse-ului de gaming Logitech G502 si am hotarat sa il incerc.

Initial mi s-a parut ciudat pentru ca ma forta sa intind degetele fiind pana atunci adeptul claw grip-ului insa dupa nici o o saptamana nimic nu ma mai putea dezlipi de el. Unghiul usor inclinat al butoanelor principale si nu in ultimul rand senzorul ultra-precis dar si softul bine pus la punct ma convinsesera sa il mentin pe birou desi, atunci ca si acum de mousi nu duc lipsa si modele cel putin la fel de bune dpdv al specificatiilor ii puteau lua cu usurinta locul.

Ca gamer si editor video am cochetat si cu multi alti mousi odata cu trecerea timpului, e foarte adevarat, insa am revenit de fiecare data cand aveam ceva serios de facut catre respectivul model, vechiul de pe acum G502 pentru ca ma simteam foarte confortabil cu el si stiam ca indiferent de situatie va da de fiecare data rezultatul de care aveam nevoie.

Anii au trecut, iar dupa primii doi cand rotita primului Logitech G502 a cedat, trebuie sa recunosc din vina mea, am achizitionat un alt exemplar pentru a merge mai departe si a nu pierde acea senzatie familiara si acea eficacitate pe care o aveam utilizand mouse-ul preferat.

Respectivul mouse despre care va povestesc este mouse-ul pe care il utilizez la serviciu si in ziua de azi. M-am obisnuit atat de mult cu el incat aparitia altor modele de mousi chiar si de la Logitech nu m-a putut face sa il schimb desi am testat la randul meu zeci de modele.

Singurul mouse la care visam dupa ce am pus mana pe G502 a fost G602 Wireless pentru ca imi doream libertatea unui mouse wireless si care, desi parea urmasul fara fir al G502 nu m-a convins datorita senorului schimbat si a sensibilitatii reduse de doar 2500 DPI.

Am hotarat atunci ca doar un G502 wireless putea sa ma convinga sa fac un upgrade si dupa alti cativa ani de zile de visat la mouse-ul ideal, a aparut si varianta visata, Logitech G502 Lightspeed.

Logitech G 502 Lightspeed + Box Content

Ce imbunatatiri s-au adus modelului de fata fata de vechiul G502.

Exteriorul este familiar, forma fiind pastrata insa in acelasi timp G502 Lightspeed aduce un suflu de nou piesele interne fiind radical schimbate din unele bune in unele excelente.

Predomina negrul desi originalul avea in compozitie turcoaz, gri si negru, este mai usor fara a parea mai fragil iar caucliucul lateralelor este mai tare cu un grip ceva mai pronuntat si in acelasi timp mai usor de curatat.

Logitech G502 Lightspeed este in esenta un mouse wireless cu aceleasi calitati ca a unuia pe fir insa pentru a reusi acest lucru bateria sa interna trebuie sa tina in permanenta in functiune sistemul wireless al acestuia atat timp cat mouse-ul se misca motiv pentru care, in testele mele acumulatorul mouse-ului Logitech G502 Lightspeed trebuie sa fie reincarcat odata la o o saptamana si jumatate spre doua sau utilizat impreuna cu un pad special tot de la Logitech insa care deocamdata cel putin mi se pare putin piperat ca pret asa ca prefer sa il incarc pe cablu ori de cate ori este necesar.

Logitech G 502 Lightspeed Cablu

Asta nu este insa o problema pentru ca mouse-ul functioneaza la fel de bine chiar si prin fir deci in cele 90 spre 120 de minute cat timp se incarca, continua sa functioneze cel putin la fel de bine lucrul la pc nefiind intrerupt.

Merita sa fie mentionat aici ca inclusiv firul de incarcare prezent in pachetul de accesorii al mouse-ului Logitech G502 Lightspeed este cu mult mai flexibil si mai usor decat cel al primei revizii, facand utilizarea mouse-ului chiar si in momentele in care este conectat la pc pentru incarcare mai degraba o placere decat o corvoada.

Nu am nici o indoiala ca acumulatorul cuprins in acest model va tine cativa ani buni insa daca se intampla ca la un moment dat sa cedeze, am siguranta ca va putea fi utilizat cum spuneam chiar si pe fir dar.. Sa trecem spre specificatii

Logitech G 502 Lightspeed Top

Logitech G502 este un mouse wireless optic cu un senzor pare-se proprietar Logitech al carui nume este Hero si a carei sensibilitati maxime este de 16.000 de DPI cu o raportare maxima a poizitiei de 1000 de ori pe secunda.

Butoanele totale sunt 11 din care eu unul am dezactivat 4 pentru ca nu imi erau neeaparat necesari desi, la nevoie este mai bine cu decat fara iar lungimea cablului flexibil si usor despre care va spuneam este de 1,9 metri.

Greutatea de baza a lui Logitech G502 Lightspeed este de 114 grame, foarte usor daca ne gandim ca aceasta greutate contine si bateria reincarcabila insa poate fi ajustata prin adaugarea unor greutati suplimentare incluse respectiv doua de 4 grame si inca 4 de 2 grame. Personal am incercat si acest sistem dar am ajuns la concluzia ca greutatile suplimentare nu imi aduc nici un beneficiu asa ca le-am inlaturat si stocat in ambalajul mouse-ului.

Logitech G502 Lightspeed + Dongle & box

Cu un design deja clasic, si 11 butoane, Logitech G502 Lightspeed este echipat pentru orice joc. Are forma si senzorul unui mouse ultra-rapid dedicat shooterelor dar si numarul de butoane al unui mouse pentru MMORPG-uri sau a jocurilor de strategie ce necesita actionarea cu rapiditate a cateva macro-uri desi, trebuie sa recunosc ca l-am utilizat pana acum doar in rolul sau de mouse dedicat editarii foto-video si in cel de mouse dedicat jocurilor FPS, de ambele sarcini achitandu-se mai mult decat onorabil.

Pentru mine Logitech G502 Lightspeed a meritat asteptarea. Logitech au reusit sa reimprospateze cu succes a treia oara design-ul celui mai bine vandut mouse de gaming al lor descotorosindu-se de fir ceea ce aduce un urias plus acestui design clasic care cred ca va reusi sa se mentina in top cel putin inca 5 ani de acum incolo.

Logitech G 502 Lightspeed Fata

Singurul minus in special pe plaiurile noastre mioritice ar fi pretul insa din pacate trebuie sa acceptam ca perifericele de calitate costa si cei ce cauta astfel de modele sunt dispusi sa dea un ban in plus pe modelul preferat. Sigur, ca mouse-ul de azi nu este pentru toata lumea insa pentru fanii brandului sau pentru cei ce isi doresc un mouse bun la toate si cat se poate de performant privind aceasta achizitie ca o investitie in viitor atunci putine alte modele pot tine piept modelului Logitech G502 Lightspeed.

Pentru mine nu incape indoiala ca Logitech G502 Lightspeed este unul dintre cei mai buni mousi de gaming la ora actuala motiv pentru care primeste din partea Techview.ro premiul Platinumsi recomandarea editorului iar pentru cei ce si-l doresc insa sunt opriti pentru moment de pret, va sfatuiesc sa aveti un pic de rabdare, fara indoiala peste o luna sau peste un an va intra in vreo propmotie pe undeva , toate variantele de G502 au facut-o la vremea lor.

Categorie Tag

nu sunt comentarii

Adauga un comentariu

Email-ul nu va fi facut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.